ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ EΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

  • Έκδοση: 17710
  • Σελίδες: 400
  • Σχήμα:17x24
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Επιλέξτε την κατηγορία στην οποία ανήκετε
€50 Φυσικά πρόσωπα
€40 Νομικά πρόσωπα
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ

Περιγραφή


Στη 2η εμπλουτισμένη έκδοση του έργου «Εισαγωγή στην Εγκληματολογία» παρουσιάζονται και αναλύονται οι βασικές έννοιες και αρχές της επιστήμης της Εγκληματολογίας, οι κυριότερες θεωρίες και η επίδρασή τους στην κατανόηση και αντιμετώπιση του εγκληματικού φαινομένου, καθώς και η κριτική που έχει ασκηθεί σε αυτές.

Το βιβλίο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την ανάλυση των μεγάλων Σχολών σκέψης της Εγκληματολογικής Θεωρίας και τις σύγχρονες προεκτάσεις τους και πραγματεύεται ζητήματα όπως:

  • Εγκληματικό ζήτημα & Κλασσική Σχολή
  • Εγκληματίας άνθρωπος & σύγχρονες παραλλαγές
  • Κοινωνική κατασκευή του εγκλήματος
  • Πολιτική οικονομία του εγκλήματος
  • Κριτική εγκληματολογία
  • Φεμινιστικές θεωρίες & πολιτισμική εγκληματολογία
  • Σύγχρονες τάσεις στην Νέο-θετικιστική, την Νέο-κλασσική και την Κριτική Εγκληματολογία

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στις πλέον πρόσφατες θεωρίες, που διατυπώθηκαν κυρίως μετά το δεύτερο μισό του 20ού αιώνα έως και σήμερα. Στο πλαίσιο αυτό περιλαμβάνονται οι βασικές θέσεις των διαφόρων προσεγγίσεων της θεωρητικής  Εγκληματολογίας με ιδιαίτερη ανάλυση στις σύγχρονες θεωρητικές τάσεις και  την Κριτική Εγκληματολογία. Επίσης παρουσιάζονται (σε ορισμένες περιπτώσεις για πρώτη φορά συστηματικά στην ελληνική βιβλιογραφία) οι νέες τάσεις στην Εγκληματολογία ιδίως στην Κριτική Εγκληματολογία, όπως αυτή της Διεθνούς Εγκληματολογίας, της υπερεθνικής Εγκληματολογίας, της Εγκληματολογίας του Νότου, της Εγκληματολογίας των Συνόρων, της Queer Εγκληματολογίας κ.ά.

Σε αυτήν τη 2η έκδοση περιλαμβάνονται ξεχωριστά κεφάλαια που εντάσσονται στην Ειδική Εγκληματολογία και αφορούν τη δομή της Εγκληματικότητας και, υπό το επιστημολογικό πρίσμα της Κριτικής Εγκληματολογίας, εκδοχές των εγκλημάτων των ισχυρών, όπως τα εγκλήματα του λευκού κολάρου, το κρατικό εταιρικό έγκλημα και όψεις του οργανωμένου εγκλήματος.

Το έργο αποτελεί ένα πολύτιμο εγχειρίδιο-βοήθημα για την κατανόηση του αντικειμένου της επιστήμης της Εγκληματολογίας και των παλαιότερων και σύγχρονων κοινωνικών και πολιτικών προεκτάσεών του, προσφέροντας έναν τρόπο σκέψης και ανάλυσης χρήσιμο για μια περαιτέρω εμβάθυνση, τόσο στη θεωρία όσο και στην αντεγκληματική πολιτική.

Απευθύνεται σε φοιτητές, ερευνητές, πανεπιστημιακούς καθώς και σε όσους επιθυμούν μία βαθύτερη και ουσιαστικότερη ενασχόληση και κριτική προσέγγιση του εγκληματικού φαινομένου.

Κάποιο απρόσμενο λάθος συνέβη. Έχει καταγραφει ώστε να το ελέγξουμε.