ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ

  • Έκδοση: 17710
  • Σελίδες: 152
  • Σχήμα:17X24
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Επιλέξτε την κατηγορία στην οποία ανήκετε
€21 Φυσικά πρόσωπα
€21 Νομικά πρόσωπα
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ

Περιγραφή


Το έργο «Εθνική Αρχή Διαφάνειας» αποτελεί μια σημαντική συμβολή στην αυξανόμενη βιβλιογραφική παραγωγή για θέματα που εντάσσονται στη γενικότερη προβληματική της αρχής διαφάνειας. Περιέχει μια ευσύνοπτη παρουσίαση της νεοπαγούς αυτής ανεξάρτητης αρχής παρουσιάζοντας ταυτόχρονα και τους προγενέστερους μηχανισμούς ελέγχου και εμπέδωσης της διαφάνειας στη Δημόσια Διοίκηση τους οποίους αυτή διαδέχθηκε. Παράλληλα, αξιολογεί τα έως τώρα πεπραγμένα της Αρχής και διερευνά τις προοπτικές της στο σύγχρονο Επιτελικό Κράτος.
Ως προς τη δομή προηγείται ένα Κεφάλαιο που αφορά τις γενικότερες έννοιες της διαφάνειας, της κακοδιοίκησης και της διαφθοράς και ακολουθεί το δεύτερο Κεφάλαιο που παρουσιάζει την πανσπερμία των ελεγκτικών δημόσιων φορέων πριν από την ίδρυση της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας. Το κύριο μέρος της μελέτης είναι βέβαια αφιερωμένο στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας και, προεχόντως, στην οργανωτική της διάρθρωση, στις αρμοδιότητές της και τη σχέση της με τις άλλες κρατικές εξουσίες. Η μελέτη ολοκληρώνεται με συνοπτικά συμπεράσματα και προτάσεις.
Συνιστά ένα χρήσιμο εργαλείο για τον νομικό της θεωρίας και της πράξης δίδοντας απαντήσεις σε πρακτικά ερωτήματα και θεωρητικές αναζητήσεις.

Κάποιο απρόσμενο λάθος συνέβη. Έχει καταγραφει ώστε να το ελέγξουμε.