ΒΑΣΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗΣ

  • Έκδοση: 17710
  • Σελίδες: 152
  • Σχήμα:17X24
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Επιλέξτε την κατηγορία στην οποία ανήκετε
€31 Φυσικά πρόσωπα
€31 Νομικά πρόσωπα
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ

Περιγραφή


Το έργο «Βασικό Εγχειρίδιο Κεντρικής Τραπεζικής» παρουσιάζει με αναλυτικό τρόπο και με την αναγκαία επιστημονική τεκμηρίωση πτυχές του ρόλου των Κεντρικών Τραπεζών, όπως αυτός διαμορφώθηκε διαχρονικά στις οικονομικά αναπτυγμένες χώρες.
Ο συγγραφέας υφαίνει το νήμα μεταξύ ανεξαρτησίας και λογοδοσίας τους μέσα από κριτική επισκόπηση της λειτουργίας τους, ενισχύοντάς το με ιστορικά στοιχεία, επιστημονικά δεδομένα, τις υφιστάμενες ιδεολογικές αντιπαραθέσεις, που είναι έντονες και πολυδιάστατες, καθώς και τις σύγχρονες προκλήσεις.
Επίσης θέτει επίκαιρα ερωτήματα που αναπόφευκτα θα απασχολήσουν τη νομική και οικονομική επιστήμη σύντομα, όπως: η τάση παράκαμψης της νομισματικής πολιτικής μέσα από αποκεντρωμένα ψηφιακά κρυπτοσυστήματα και η ανταπόκριση των Κεντρικών Τραπεζών σε αυτή με τη δημιουργία κρυπτονομισμάτων υπό το δικό τους έλεγχο.
Ξεχωριστή αναφορά γίνεται στην Τράπεζα της Ελλάδος, όσον αφορά στις σχέσεις της με την πολιτική εξουσία από την ίδρυσή της έως την ένταξή της στο Ευρωπαϊκό Σύστημα Κεντρικών Τραπεζών.
Το βιβλίο είναι εξαιρετικά χρήσιμο για όλους τους επαγγελματίες νομικούς, οικονομολόγους, πολιτικούς επιστήμονες κ.ά., οι οποίοι ασχολούνται με ζητήματα απτόμενα της Κεντρικής Τραπεζικής, αλλά και για φοιτητές συναφών επιστημονικών τομέων. Απευθύνεται, επίσης, και σε απλούς αναγνώστες, οι οποίοι επιθυμούν να αποκτήσουν στοιχειώδεις γνώσεις ως προς τον τρόπο λειτουργίας του νομισματικού (και χρηματοπιστωτικού) συστήματος.

Κάποιο απρόσμενο λάθος συνέβη. Έχει καταγραφει ώστε να το ελέγξουμε.