1 Ιουλίου 2014

Δελτίο αποστολής μέσω ΕΜΑΙL

Μπορεί να εκδοθεί δελτίο αποστολής και να αποσταλλεί ηλεκτρονικά στον εκτελωνιστη μας, στο μεταφορέα και γενικά σε κάποιον τρίτο που θα κάνει την διακινηση για λογαριασμό μας μεσω email να το εκτυπώσει αυτος (πρωτοτυπο-στέλεχος) και να γίνει ή διακίνηση μεσω αυτού του παραστατικου.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 51, του Ν 4223/2013, οι οποίες τροποποίησαν τις οικείες διατάξεις του ΚΦΑΣ, το δελτίο αποστολής αντικαθίσταται από το έγγραφο μη τιμολογηθέντων αποθεμάτων. Το εν λόγω στοιχείο εκδίδεται αθεώρητο σε περιπτώσεις που παραδίδονται αγαθά με σκοπό την πώληση για τα οποία δεν έχει εκδοθεί άμεσα τιμολόγιο. Τονίζεται ότι σύμφωνα με την Πολ. 1023/2014 (παρ. 8.6), το ανωτέρω έγγραφο, μπορεί να εκδίδεται και σε άυλη (ηλεκτρονική) μορφή, εφόσον με κατάλληλες δικλείδες διασφαλίζεται ότι, ο χρόνος σύνταξης αυτού είναι πριν από την έναρξη της διακίνησης των αποθεμάτων. Για την έκδοση σε άυλη (ηλεκτρονική μορφή) του εγγράφου μη τιμολογηθέντων αποθεμάτων εφαρμόζονται αναλογικά τα αναφερόμενα στην παράγραφο 5 του άρθρου 2 της Πολ. 1004/4.1.2013 περί ηλεκτρονικού τιμολογίου. Διευκρινίζεται ότι, η έκδοση σε άυλη (ηλεκτρονική μορφή) του εγγράφου μη τιμολογηθέντων αποθεμάτων μπορεί να διενεργείται και μέσω παρόχων ηλεκτρονικών υπηρεσιών. Επίσης, το έγγραφο μη τιμολογηθέντων αποθεμάτων ως συνοδευτικό στοιχείο διακίνησης μπορεί να βρίσκεται, κατά τη διάρκεια της διακίνησης, σε οποιοδήποτε μέσο αποθήκευσης σε ηλεκτρονική μορφή (CD, USB stick, mobile phone κ.λπ.), με δυνατότητα ανάγνωσης στην περίπτωση που αυτό απαιτηθεί από το φορολογικό έλεγχο, ενώ στον αντισυμβαλλόμενο μπορεί να παραδίδεται, ομοίως, σε οποιαδήποτε ηλεκτρονική μορφή.

Με βάση τα παραπάνω, λοιπόν, παρέχεται η δυνατότητα της αποστολής με email του εγγράφου μη τιμολογηθέντων αποθεμάτων. Ωστόσο, θα πρέπει το συγκεκριμένο στοιχείο να βρίσκεται αποθηκευμένο και ηλεκτρονικά σε μέσο που μεταφέρεται από τον αποστολέα των αγαθών και μέχρι την τελική τους παράδοση.

Παρακαλώ περιμένετε...

loading
 
Ερώτηση Ασφαλείας: Επιλέξτε μία σημαντική για εσάς ημερομηνία

Σημειώστε την ημερομηνία που θα επιλέξετε, σε περίπτωση που σας ζητηθεί στο μέλλον από το σύστημα για λόγους ασφαλείας.

Επιβεβαιώστε τον λογαριασμό σας

Παρακαλώ συμπληρώστε την σημαντική για εσάς ημερομηνία που έχετε καταχωρίσει ως ερώτηση ασφαλείας.