Σεμινάρια rss feed

ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΑΣ ΥΛΗΣ- ΕΝΔΙΚΟΦΑΝΕΙΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΑΣ ΥΛΗΣ- ΕΝΔΙΚΟΦΑΝΕΙΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Σάββατο 6 Μαϊου 2017
Ανδρέας Καλλιγάς Λογιστής - Φοροτεχνικός, Φορολογικός - Οικονομικός Σύμβουλος
ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ & ΑΝΤΑΣΦΑΛΙΣΗ, 12 & 13 Μαΐου 2017

ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ & ΑΝΤΑΣΦΑΛΙΣΗ, 12 & 13 Μαΐου 2017

Παρασκευή & Σάββατο 12 - 13 Μαϊου 2017
Π. - Β. Σικιαρίδης B.Sc., LL.B. (Honours), Barrister of the Lincoln’ s Inn, Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω,
Solicitor of the Supreme Court of England & Wales
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ - ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ - ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ

Παρασκευή & Σάββατο 19 - 20 Μαϊου 2017
Π. Πανταζόπουλος Δικηγόρος, ΔΝ
ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ & ΟΝΤΟΤΗΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2016

ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ & ΟΝΤΟΤΗΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2016

Σάββατο 27 Μαϊου 2017
Β. Μιχελινάκης Λογιστής Φοροτεχνικός , Λ. Στεφανής Λογιστής Φοροτεχνικός
ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΠΕΡΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ - ΝΕΑ ΟΡΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ - ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
ΤΗΡΗΣΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ - ΔΙΚ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΜΕΤΑ ΤΟΝ Ν 4308/2014 (ΕΛΠ) - ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ
ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ -    ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ Ν 3869/2010 ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ Ν 4336/2015 ΚΑΙ Ν 4346/2015
ΕΙΔΙΚΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΥΝΝΟΜΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ
Περισσότερα

Eγγραφή Newsletter

Εισάγετε το email σας για να λαμβάνετε δωρεάν το εβδομαδιαίο newsletter του epixeirisi .gr

22 Μαρτίου 2017

Η αξιολόγηση (δυστυχώς) δεν θα κλείσει…

Στο σημείωμα της 4/1/2017 με τίτλο: «Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η δεύτερη αξιολόγηση και η πρόκληση του νέου έτους 2017», είχα επισημάνει ότι «ο ερχόμενος Μάρτιος είναι καθοριστικός μήνας για την λήξη του θρίλερ της αξιολόγησης. Μετά τις εκλογές της Ολλανδίας (Μάρτιος 2017), τα πράγματα θα δυσκολέψουν σε μέγιστο βαθμό. Ας λύσουμε την εξίσωση για να συνεχίσουμε να ζούμε στην χώρα μας».
(www.epixeirisi.gr).

Δυστυχώς, οι μέρες πλησίασαν, έφθασαν, πέρασαν και τίποτε δεν έγινε στο πλαίσιο της επίσπευσης των θεμάτων διαπραγμάτευσης για το κλείσιμο της περιβόητης δεύτερης αξιολόγησης.

Όλα τα θέματα είναι εκκρεμή (τουλάχιστον, έτσι παρουσιάζονται) και για όλα τα ζητήματα, ασφαλώς, πάντα έχουν ευθύνη… οι «άλλοι»!

Ωστόσο, ευτυχώς που το «κακό» σενάριο δεν επαληθεύτηκε από τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ολλανδία και συνεπώς δεν προέκυψαν οι «αναταράξεις» που κάποιοι ίσως περίμεναν και εδώ στην Ελλάδα, για να προκαλέσουν ή και να ενθαρρύνουν «ευρωσκεπτιστικά» ζητήματα.

Κατά την άποψή μου, η διαπίστωση που καταγράφεται είναι ότι η Κυβέρνηση, ή η ομάδα των ανθρώπων που έχει στα χέρια της την τύχη της χώρας, δεν θέλει να κλείσει την αξιολόγηση.

Ο ολοκληρωτισμός που διακατέχει το πνεύμα των κυβερνώντων και η έμμονη ιδεοληψία αυτών που πρέπει να πάρουν κρίσιμες αποφάσεις, δυστυχώς δεν επιτρέπουν να έχουμε ελπίδα για κάτι διαφορετικό.

Εντωμεταξύ η αβεβαιότητα στην οικονομία, η αναστολή επενδυτικών αποφάσεων στον ιδιωτικό τομέα, η υπερφορολόγηση πολιτών και επιχειρήσεων, μαζί με την επιβολή υπέρογκων ασφαλιστικών εισφορών, επιτείνουν το αρνητικό κλίμα, «πτωχοποιούν» τη μεσαία τάξη και αποδυναμώνουν κάθε προσπάθεια και προσδοκία για έξοδο από την κρίση.

Σε κάθε περίπτωση και με την ευκαιρία της επετείου των 60 χρόνων από την ίδρυση της τότε ΕΟΚ,  έχω να παρατηρήσω τα παρακάτω:

Η  χώρα μας έχει ενταχθεί και ανήκει σε έναν συνασπισμό δημοκρατικών χωρών, με κανόνες και όρους, που δεν επιτρέπουν την απόκλιση κατά το δοκούν κάθε ηγέτη, αλλά αντιθέτως, επιτάσσουν την σύμπλευση σε κοινό χώρο με κοινές συμπεριφορές.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει νομοθεσία και συντεταγμένες που στηρίζονται και λειτουργούν στο πνεύμα της ελεύθερης οικονομίας, της ελεύθερης διακίνησης πολιτών και κεφαλαίων, με στόχο την ανάπτυξη και μέσω αυτής την ευημερία των λαών της.

Αν δεν μπορούμε ή δεν θέλουμε στην χώρα μας, σε επίπεδο μέρους του πολιτικού μας συστήματος, να τα δεχθούμε αυτά, ας προταθεί κάποια εναλλακτική λύση.

Αλλά ποια μπορεί να είναι αυτή;

Η κοινή πορεία μας με τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ό,τι μας απέμεινε για να αντιμετωπίσουμε τα ζητήματα της παγκοσμιοποίησης και τα λοιπά προβλήματα της διεθνούς κοινότητας.

Λάθη, στον σχεδιασμό της σύγκλισης, σε επίπεδο κοινών πολιτικών, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με την ευρεία έννοια, έχουν γίνει πολλά. Ωστόσο, ουδείς μπορεί να αμφιβάλει για τις βασικές αρχές του πλαισίου  των δημοκρατικών θεσμών και της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως αυτές διαφυλάσσονται από το Ευρωπαϊκό κεκτημένο. Η δε καθυστέρηση των αποτελεσμάτων της διαπραγμάτευσης δεν πρέπει να διατυπωθεί ως «παράπονο» προς τους εταίρους μας, στην αναμενόμενη Σύνοδο της Ρώμης.

Αν από κάποιους, αναζητείται άλλη «στέγη», ή διαφορετική πορεία, ο χαρακτηρισμός που διακρίνει μια τέτοια σκέψη και ενδεχομένως στρατηγική, είναι ασφαλώς η λέξη: παραλογισμός.

Ας ελπίσουμε ότι θα υπερισχύσει η λογική…

Η δε λογική, έχει ως επιχείρημα την σωτηρία της χώρας.

Κύριοι, η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει…

Δεν πρέπει να ξαναζήσουμε ημέρες του Ιουνίου 2015…

Νίκος Σγουρινάκης

n_sgourinakis@hotmail.com

Παρακαλώ περιμένετε...

loading
 
Ερώτηση Ασφαλείας: Επιλέξτε μία σημαντική για εσάς ημερομηνία

Σημειώστε την ημερομηνία που θα επιλέξετε, σε περίπτωση που σας ζητηθεί στο μέλλον από το σύστημα για λόγους ασφαλείας.

Επιβεβαιώστε τον λογαριασμό σας

Παρακαλώ συμπληρώστε την σημαντική για εσάς ημερομηνία που έχετε καταχωρίσει ως ερώτηση ασφαλείας.