Τόμος 9ος

[άρθρα 134-143 ΚΝ 2190/1920]
Συνεργασία: Γ. Μάτσος
Επιμέλεια: Ευ. Περάκης

2η Έκδοση 2004
Σελ.: 950
ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΓΟΡΑ
Για ψηφιακή αγορά επιλέξτε την κατηγορία στην οποία ανήκετε


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ

Περιγραφή


Το παρόν έργο, που αποτελεί τον ένατο τόμο του συλλογικού ερμηνευτικού έργου «Το Δίκαιο της Ανώνυμης Εταιρίας», αφορά αποκλειστικά στα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα (ΔΛΠ), τα οποία ενσωματώνονται στην ελληνική νομοθεσία και ισχύουν από 1.1.2005.

Με αφετηρία την κατ΄ άρθρο ερμηνεία του ΚΝ 2190/1920 για τις ανώνυμες εταιρίες συστηματοποιείται το σύνολο των διατάξεων του ελληνικού και κοινοτικού δικαίου για τα ΔΛΠ.

Πρόκειται για το πρώτο ολοκληρωμένο ερμηνευτικό έργο για το νομικό πλαίσιο που διέπει την εφαρμογή των ΔΛΠ.

Ιδιαίτερο κεφάλαιο σχηματίζουν οι αναλύσεις για τη σχέση ΔΛΠ και φορολογικού δικαίου.

Το έργο περιέχει επίσης για πρώτη φορά στην Ελλάδα το σύνολο των διατάξεων των ΔΛΠ και των Διεθνών Προτύπων Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης που έχει εγκρίνει η Ευρωπαϊκή Ενωση μέχρι τον Οκτώβριο του 2004, καθώς και τις σχετικές Διερμηνείες.

Παρατίθενται επίσης τα πολύ σημαντικά «σχόλια» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα ΔΛΠ, καθώς και το επίσημο κείμενο του «πλαισίου» για την κατάρτιση και την παρουσίαση των οικονομικών καταστάσεων με βάση τα ΔΛΠ.

Το έργο απευθύνεται, όχι μόνο σε νομικούς, αλλά και στο σύνολο της απασχολούμενης με τα ΔΛΠ επαγγελματικής και ακαδημαϊκής κοινότητας.

Η ολοκληρωμένη συστηματική ερμηνευτική προσέγγιση των νομοθετικών διατάξεων, σε συνδυασμό με την παράθεση των επίσημων και μόνων νομικά δεσμευτικών κειμένων σχετικά με τα ΔΛΠ, καθιστούν την παρούσα έκδοση ένα απαραίτητο επιστημονικό εργαλείο για νομικούς, λογιστές και φοροτεχνικούς.

Αναζήτηση Τίτλου

Περιεχόμενα
Σχετικά έργα


Γίνετε τώρα συνδρομητής στο epixeirisiOnline, και αποκτήστε πρόσβαση και δυνατότητα αναζήτησης σε όλα τα ψηφιακά βιβλία και ψηφιακά περιοδικά της οικονομικής βιβλιοθήκης μαζί με τα εξής προνόμια, μόνο με 150 € ανά έτος!

Δικαίωμα υποβολής 1 ερώτησης το μήνα στην επιστημονική ομάδα του περιοδικού Επιχείρηση
Μάθετε περισσότερα

Παρακαλώ περιμένετε...

loading
 
Ερώτηση Ασφαλείας: Επιλέξτε μία σημαντική για εσάς ημερομηνία

Σημειώστε την ημερομηνία που θα επιλέξετε, σε περίπτωση που σας ζητηθεί στο μέλλον από το σύστημα για λόγους ασφαλείας.

Επιβεβαιώστε τον λογαριασμό σας

Παρακαλώ συμπληρώστε την σημαντική για εσάς ημερομηνία που έχετε καταχωρίσει ως ερώτηση ασφαλείας.