ΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

Η εφαρμογή του Ε.Γ.Λ. Σχεδίου σε επιλεγμένα θέματα και η φορολογική αντιμετώπισή τους
  • Συγγραφέας: Ν. Σγουρινάκης
  • Έκδοση: 2011
  • Σελίδες: 288
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Επιλέξτε την κατηγορία στην οποία ανήκετε
€25 Φυσικά πρόσωπα
€35 Νομικά πρόσωπα
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ

Περιγραφή


Το βιβλίο με τίτλο «Λογιστικές Εφαρμογές - Η εφαρμογή του Ε.Γ.Λ. Σχεδίου σε επιλεγμένα θέματα και η φορολογική αντιμετώπισή τους» ουσιαστικά συγκεντρώνει όλα τα πρακτικά θέματα που φιλοξένησε το περιοδικό «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ», στην ομώνυμη στήλη των Λογιστικών Εφαρμογών.

Τα πρακτικά αυτά θέματα, που εντάσσονται στην ύλη του εγχειριδίου «Λογιστικές Εφαρμογές - Η εφαρμογή του Ε.Γ.Λ. Σχεδίου σε επιλεγμένα θέματα και η φορολογική αντιμετώπισή τους» επικαιροποιήθηκαν, καθώς η στήλη ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2006, και προσαρμόσθηκαν στις αλλαγές της νομοθεσίας (έως τον Οκτώβριο 2011). Κυρίως όμως, αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία, πέραν από την αναγκαία σύνδεση της Λογιστικής με τις φορολογικές διατάξεις, είναι η παρουσίαση των λογιστικών καταχωρίσεων (εγγραφών), όπως προβλέπεται και προτείνεται από το Λογιστικό Σχέδιο. Κατά την έννοια αυτή, μεθοδεύεται η ορθή καταγραφή των μεταβολών της περιουσίας της οικονομικής μονάδας και επιτυγχάνεται σε μέγιστο βαθμό, ο στόχος της παροχής των χρήσιμων χρηματοοικονομικών πληροφοριών που είναι απαραίτητες για την λήψη επιχειρηματικών αποφάσεων.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις κατά τις οποίες, η απλή λογική που διακρίνει την βασική λογιστική αρχή της «χρέωσης και της πίστωσης», προβληματίζει τον λογιστή, τόσο ως προς την επιλογή των κατάλληλων λογαριασμών, ώστε να καταγραφεί περιγραφικά και ουσιαστικά η πληροφορία, όσο και ως προς την ορθή σύνδεση του λογιστικού γεγονότος με τις φορολογικές υποχρεώσεις. Επισημαίνεται ότι το Γενικό Λογιστικό Σχέδιο κινείται προς την κατεύθυνση αυτή, παρέχοντας επιλογές και περιθώρια ανάπτυξης υπολογαριασμών, ώστε να αποδοθεί η λογιστική πράξη, προς τα έξω, με τον καλύτερο τρόπο. Αυτά ακριβώς τα χαρακτηριστικά και οι δυνατότητες του Γ.Λ. Σχεδίου, αξιοποιούνται στα θέματα του έργου «Λογιστικές Εφαρμογές - Η εφαρμογή του Ε.Γ.Λ. Σχεδίου σε επιλεγμένα θέματα και η φορολογική αντιμετώπισή τους».

Οι θεματικές ενότητες του βιβλίου, που αποτελεί και έκδοση του περιοδικού ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ, είναι: 1) Στάδια Λογιστικού Κυκλώματος, 2) Τακτοποιήσεις λογαριασμών στο τέλος της χρήσης 3) Απογραφή αποθεμάτων 4) Λογιστική απεικόνιση ειδικών θεμάτων λογιστικής 5) Ασφαλιστικές αποζημιώσεις 6) Επιδοτήσεις – Επιχορηγήσεις 7) Αμοιβές Διοικητικού Συμβουλίου 8) Απόσβεση Μετοχικού Κεφαλαίου, Ιδρυτικοί τίτλοι 9) Κόστος παραχθέντων και πωληθέντων 10) Συγκέντρωση Λογαριασμών ΦΠΑ, 11) Κατασκευή κτιρίου-παγίου και 12) Αποσβέσεις πλοίων.

Σχετικά έργα


Περιεχόμενα [Άνοιγμα όλων]


Παρακαλώ περιμένετε...

loading
 
Ερώτηση Ασφαλείας: Επιλέξτε μία σημαντική για εσάς ημερομηνία

Σημειώστε την ημερομηνία που θα επιλέξετε, σε περίπτωση που σας ζητηθεί στο μέλλον από το σύστημα για λόγους ασφαλείας.

Επιβεβαιώστε τον λογαριασμό σας

Παρακαλώ συμπληρώστε την σημαντική για εσάς ημερομηνία που έχετε καταχωρίσει ως ερώτηση ασφαλείας.