ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ

  • Έκδοση: 2011
  • Σελίδες: 1456
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Επιλέξτε την κατηγορία στην οποία ανήκετε
€55 Φυσικά πρόσωπα
€65 Νομικά πρόσωπα
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ

Περιγραφή


Η παρούσα συλλογή παρουσιάζει για πρώτη φορά σε επίτομη έκδοση το σύνολο των νομοθετημάτων εκείνων που σχετίζονται με το χώρο της οικονομικής εγκληματικότητας, σε μια προσπάθεια κωδικοποίησης αυτών προς την κατεύθυνση της απομείωσης της ανασφάλειας δικαίου που επικρατεί σχετικά, ένεκα της ευκαιριακής τυποποίησης συμπεριφορών που ανάγονται στο χώρο των οικονομικών εγκλημάτων σε διάσπαρτους ειδικούς ποινικούς νόμους, γεγονός που ελάχιστα υπηρετεί εν τέλει τόσο την προστατευτική όσο και την εγγυητική λειτουργία του ποινικού δικαίου.

Συγκεκριμένα, περιλαμβάνει 104 νομοθετήματα που αφορούν στο οικονομικό έγκλημα. Στην αρχή του έργου υπάρχει μία εκτενέστατη εισαγωγή με τίτλο «Η έννοια του οικονομικού εγκλήματος και η δικονομική του αντιμετώπιση. Η διενέργεια προληπτικών/διοικητικών-ελεγκτικών και κατασταλτικών/ανακριτικών-διωκτικών πράξεων», την οποία επιμελήθηκε η Π. Παπανδρέου.

Στη συνέχεια, στην ενότητα «Θεσμικά νομοθετήματα», περιλαμβάνονται τα σχετικά άρθρα του Συντ. και του ΠΚ, ενώ ακολούθως παρατίθενται οι ειδικοί ποινικοί νόμοι που αφορούν στο οικονομικό έγκλημα. Ειδικότερα, περιλαμβάνονται νομοθετήματα αναφορικά με τα αγορανομικά αδικήματα, τον ανταγωνισμό, το απόρρητο, τη διαφθορά, τη δωροδοκία, την επιταγή, τις εταιρίες, την κοινοτική απάτη, τους καταχραστές του Δημοσίου, τη λαθρεμπορία, τους μεσάζοντες, τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, το περιβάλλον, την πνευματική ιδιοκτησία, το πόθεν έσχες, τα προσωπικά δεδομένα, την ποινική ευθύνη Υπουργών, τα φορολογικά αδικήματα, τα χρέη προς το Δημόσιο και τις χρηματιστηριακές συναλλαγές. Ακολούθως, περιλαμβάνονται νομοθετήματα σχετικά με τις αρχές καταπολέμησης του οικονομικού εγκλήματος (εθνικές και ευρωπαϊκές-διεθνείς), π.χ. τις ΔΟΥ, τον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, τους  Οικονομικούς Επιθεωρητές, τα Ελεγκτικά Κέντρα, το ΣΔΟΕ, το Σώμα Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών, την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, το Σώμα Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, τις Ελεγκτικές Υπηρεσίες Τελωνείων, την Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, την Αστυνομία, την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF), τη EUROPOL, τη EUROJUST κ.λπ.

Το έργο συμπληρώνεται με ενιαίο αλφαβητικό ευρετήριο. Αποτελεί ένα χρηστικό και λειτουργικό βοήθημα για κάθε ενασχολούμενο με το οικονομικό έγκλημα, π.χ. νομικούς, δικαστές, αστυνομικούς, δημοσίους υπαλλήλους κ.ά.

Αγοράζονται συχνά μαζί

ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ
ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ
Τιμή: 35.00€ φ.π. 45.00€ ν.π.
ΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ
ΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ
Τιμή: 30€ φ.π. 40€ ν.π.

Σχετικά έργα


Περιεχόμενα [Άνοιγμα όλων]


Παρακαλώ περιμένετε...

loading
 
Ερώτηση Ασφαλείας: Επιλέξτε μία σημαντική για εσάς ημερομηνία

Σημειώστε την ημερομηνία που θα επιλέξετε, σε περίπτωση που σας ζητηθεί στο μέλλον από το σύστημα για λόγους ασφαλείας.

Επιβεβαιώστε τον λογαριασμό σας

Παρακαλώ συμπληρώστε την σημαντική για εσάς ημερομηνία που έχετε καταχωρίσει ως ερώτηση ασφαλείας.