ΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ

  • Διεύθυνση Σειράς: Λ. Μαργαρίτης
  • Συγγραφέας: Α. Συκιώτη
  • Έκδοση: 2010
  • Σελίδες: 232
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Επιλέξτε την κατηγορία στην οποία ανήκετε
€30 Φυσικά πρόσωπα
€40 Νομικά πρόσωπα
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ

Περιγραφή


Το έργο «Τα φορολογικά εγκλήματα» έχει ως αντικείμενο τη φορολογική ποινική νομοθεσία. Η φορολογική ποινική νομοθεσία στον ελληνικό δικαιικό χώρο εμφανίζει ιδιαίτερα ενδιαφέρον, συνδεόμενη άρρηκτα με τις αγωνιώδεις και συχνά νομοτεχνικά αδόκιμες προσπάθειες του Έλληνα νομοθέτη να αντιμετωπίσει μέσω αυτής το φαινόμενο της φοροδιαφυγής που γνωρίζει μεγάλη έξαρση στη χώρα μας. Απόρροια της προσπάθειας αυτής είναι και η συνεχής αναθεώρηση του νομικού πλαισίου, η οποία με τη σειρά της προξενεί προβλήματα διαχρονικού δικαίου έτσι ώστε η σημερινή εικόνα για όλα σχεδόν τα επιμέρους ζητήματα να είναι ιδιαίτερα συγκεχυμένη. Όλα αυτά καθιστούν αναγκαία την ακόμη πιο μεθοδευμένη και συστηματική προσέγγιση των φορολογικών αδικημάτων, η οποία επιχειρείται με την παρούσα μελέτη.

Στην αρχή εξετάζεται το νομοθετικό πλαίσιο αναφορικά με τα φορολογικά εγκλήματα, η συνύπαρξη διοικητικού και ποινικού δικαίου, οι φορολογικές κυρώσεις και η σχέση τους με την ΕΣΔΑ, τα φορολογικά αδικήματα και το οικονομικό έγκλημα. Στη συνέχεια αναλύεται ο Ν 2523/1997 (φορολογικό ποινολόγιο) και ειδικότερα τα αδικήματα της παράλειψης υποβολής ή υποβολής ανακριβούς δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (άρθρο 17), της φοροδιαφυγής για μη απόδοση ή ανακριβή απόδοση ΦΠΑ και παρακρατούμενων φόρων, τελών ή εισφορών (άρθρο 18) και της φοροδιαφυγής για έκδοση ή αποδοχή πλαστών, νοθευμένων ή εικονικών φορολογικών στοιχείων (άρθρο 19), καθώς και η προσαρμογή στη νέα νομοθεσία. Τέλος, αναλύονται οι σχετικές δικονομικές διατάξεις αναφορικά με την αρμοδιότητα του δικαστηρίου, την άσκηση της ποινικής δίωξης, την οριστικοποίηση της φορολογικής εγγραφής και την ισχύ του δεδικασμένου των φορολογικών δικαστηρίων και ζητήματα διαχρονικού δικαίου.

Η έκδοση συμπληρώνεται με πλούσια βιβλιογραφία και ευρετήριο νομολογίας. Το έργο «Τα Φορολογικά Εγκλήματα» αποτελεί ένα εύχρηστο και κατανοητό βοήθημα χρήσιμο για κάθε ερμηνευτή και εφαρμοστή του φορολογικού ποινικού δικαίου.

Αγοράζονται συχνά μαζί

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ
Τιμή: 55.00€ φ.π. 65.00€ ν.π.
ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ
ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ
Τιμή: 35.00€ φ.π. 45.00€ ν.π.

Σχετικά έργα


Περιεχόμενα [Άνοιγμα όλων]


Παρακαλώ περιμένετε...

loading
 
Ερώτηση Ασφαλείας: Επιλέξτε μία σημαντική για εσάς ημερομηνία

Σημειώστε την ημερομηνία που θα επιλέξετε, σε περίπτωση που σας ζητηθεί στο μέλλον από το σύστημα για λόγους ασφαλείας.

Επιβεβαιώστε τον λογαριασμό σας

Παρακαλώ συμπληρώστε την σημαντική για εσάς ημερομηνία που έχετε καταχωρίσει ως ερώτηση ασφαλείας.