Σεμινάρια rss feed

ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ, ΑΣΤΙΚΕΣ, ΒΡΑΧΥΧΡΟΝΙΕΣ

ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ, ΑΣΤΙΚΕΣ, ΒΡΑΧΥΧΡΟΝΙΕΣ

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020
Α. Σπυρίδωνος Δ.Ν., LL.M. (L.S.E.), Δικηγόρος
DATA BREACH WORKSHOP & SIMULATION (ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ)

DATA BREACH WORKSHOP & SIMULATION (ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ)

Σάββατο 7 Μαρτίου 2020
Ν. Πέππας CISA, CISM, Senior Manager, Risk Advisory, Deloitte Greece, Α. Βόρρας Δικηγόρος, LL.M. mult. PhD (c.), CIPP/E, KBVL Law Firm, Μ. - Α. Παπουτσή Δικηγόρος, LL.M., KBVL Law Firm
ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ

Δευτέρα & Παρασκευή 9 Μαρτίου 2020
Δ.-Π. Τζάκας Δικηγόρος, ΔΝ, LL.M., Α. Μίρκος Δικηγόρος, ΔΝ, Papapolitis & Papapolitis (Counsel)
Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΚΩΝ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΩΝ

Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΚΩΝ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΩΝ

Τρίτη & Πέμπτη 10 Μαρτίου 2020
Λ.-Ε. Σωφρονά Νομικός, LL.M., Διευθύντρια Νομικής Υποστήριξης της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), Φ. Φανάρα Στέλεχος της Διεύθυνσης Εφαρμογής Άμεσης Φορολογίας (τμήμα νομικών προσώπων) της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ)
ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΩΝ ΦΑΚΕΛΩΝ ΑΝΑ ΦΟΡΕΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ - ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΩΝ ΦΑΚΕΛΩΝ ΑΝΑ ΦΟΡΕΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ - ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Τρίτη & Πέμπτη 17 Μαρτίου 2020
Α. Νιφόρου Προϊσταμένη Αυτοτελούς τμήματος Εσωτερικού Ελέγχου - Εισηγήτρια στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, Α. Σαρακινιώτη Προϊσταμένη Αυτοτελούς τμήματος Ασφάλισης & Παροχών - Εισηγήτρια στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΝΟΜΙΚΟΥΣ - ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ, ΔΕΙΚΤΕΣ & CASE STUDIES (NEOΣ ΚΥΚΛΟΣ)

ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΝΟΜΙΚΟΥΣ - ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ, ΔΕΙΚΤΕΣ & CASE STUDIES (NEOΣ ΚΥΚΛΟΣ)

Δευτέρα - Τετάρτη - Παρασκευή 18 Μαρτίου 2020
Ιωάννης Καρδίζης Head of Reporting & Controlling, Deloitte Greece, Kωνσταντίνος Ρουμπής Δικηγόρος LL.M. International Taxation, Partner, Tax Services, Deloitte Greece
ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020
Ε. Δημητροπούλου Δικηγόρος, LL.M., DEA, Εταίρος Δικηγορικής Εταιρίας «Κυριακίδης – Γεωργόπουλος» , Π. Πόθος Δικηγόρος, LL.M., Εταίρος της Δικηγορικής Εταιρίας «Κυριακίδης Γεωργόπουλος», Λ. Πανέτσος Δικηγόρος, LL.M. (LSE), MSc (Oxon), Συνεργάτης της Δικηγορικής Εταιρίας «Κυριακίδης Γεωργόπουλος»
ΟΙ ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ Η ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΚΑΙ COOKIES ΕΝΟΣ B2C E-SHOP

ΟΙ ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ Η ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΚΑΙ COOKIES ΕΝΟΣ B2C E-SHOP

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020
Μ. Ζούλοβιτς Δικηγόρος, LL.M., Συνεταίρος της Δικηγορικής Εταιρίας Ζούλοβιτς - Κοντογεώργου (ZKLawfirm), Π. Κοντογεώργου Δικηγόρος, LL.M., Συνεταίρος της Δικηγορικής Εταιρίας Ζούλοβιτς - Κοντογεώργου (ZKLawfirm)
Περισσότερα

Eγγραφή Newsletter

Εισάγετε το email σας για να λαμβάνετε δωρεάν το εβδομαδιαίο newsletter του epixeirisi .gr

7 Ιουνίου 2011

Έναρξη έκδοσης τοπικού αθλητικού περιοδικού

Γραφίστας θέλει να κάνει έναρξη στην εφορία για την έκδοση τοπικού αθλητικού περιοδικού που θα διανέμεται δωρεάν και θα διαφημίζονται σε αυτό επιχειρήσεις με ένα μηνιαίο κόστος. Ποιές διαδικασίες απαιτούνται στην εφορία και ποιές φορολογικές υποχρεώσεις, τέλη κ.λπ. έχει με αυτή την έναρξη;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Με την υπόθεση ότι ο γραφίστας εργάζεται στον τομέα του και είναι ήδη επιτηδευματίας, θα πρέπει να προσθέσει νέα δραστηριότητα (έκδοση περιοδικού), με κατάθεση δήλωσης μεταβολής στο τμήμα Μητρώου της ΔΟΥ φορολογίας του. Η νέα αυτή δραστηριότητα περιγράφεται ως έκδοση εντύπων περιοδικών γενικού ενδιαφέροντος  και έχει Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας (ΚΑΔ) 58.14.11. Σκόπιμο είναι να αναζητηθεί και ο ΜΣΚΚ, της ΑΥΟ 17418/1985 (όπως ισχύει) που είναι 6%, για εκδότη επαρχιακής εφημερίδας ή περιοδικού (ΚΑ 3213) και 10%, για εκδότη εφημερίδας ή περιοδικού (ΚΑ 3212), για τις ανάγκες του αυτοελέγχου. Σημειώνουμε ότι η εκδοτική δραστηριότητα, χαρακτηρίζεται παραγωγή και εντάσσεται στον βιοτεχνικό κλάδο (κατηγορία 3, της ως άνω απόφασης). Κατά την υποβολή της δήλωσης μεταβολής, από το τμήμα μητρώου της ΔΟΥ, θα ζητηθεί  βεβαίωση εγγραφής του υπόχρεου στον ασφαλιστικό φορέα που προβλέπεται για την άσκηση της συγκεκριμένης δραστηριότητας, ή ενδεχομένως την απαλλαγή του, λόγω της ήδη υφιστάμενης ασφαλιστικής του εικόνας. Απαραίτητη είναι επίσης η εγγραφή σε Επιμελητήριο, το οποίο θα ενεργήσει τον έλεγχο της επωνυμίας ή του ονόματος του περιοδικού.

Σε ότι αφορά την διακίνηση και την δωρεάν  διάθεση του εντύπου (περιοδικού), σχετικό είναι το Έγγραφο της Διοίκησης με αριθμό 1113950/1992, στο οποίο αναφέρεται ότι δεν απαιτείται η έκδοση δελτίου αποστολής, κατά την ως άνω διακίνηση, προς τους επιτηδευματίες - διαφημιζόμενους, ή προς τρίτους αναγνώστες. Προϋπόθεση για την απαλλαγή από την έκδοση δελτίου αποστολής, είναι το περιοδικό (ή η εφημερίδα), να διανέμεται δωρεάν και να αναγράφεται σε αυτό σχετική ένδειξη για την δωρεάν διάθεση. Ωστόσο, από τις εκδοτικές επιχειρήσεις, εκδίδεται κανονικά δελτίο αποστολής, κατά την διακίνηση των εντύπων (εφημερίδων ή περιοδικών) τόσο προς τα πρακτορεία διανομής, όσο και προς τους υποπράκτορες εφημερίδων και περιοδικών (εφημεριδοπώλες), καθώς και προς τα τελικά σημεία πώλησής τους (περίπτερα κ.λπ.). Κατά την τελευταία αυτή περίπτωση, θα πρέπει να εκδίδεται επίσης δελτίο αποστολής, εφόσον παραλαμβάνονται επιστρεφόμενα έντυπα απευθείας, χωρίς την μεσολάβηση πρακτορείου ( ή υποπράκτορα).

Για το έσοδο που θα προκύπτει από την διαφημιστική καταχώριση στο περιοδικό, θα εκδίδεται τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών (χειρόγραφα ή μέσω φορολογικού μηχανισμού), προς τον διαφημιζόμενο επιτηδευματία. Κάτω από προϋποθέσεις (λόγω επαρχιακής έκδοσης, ή χρόνου της περιοδικής έκδοσης κ.λπ.) δεν θα υπάρχει επιβάρυνση αγγελιοσήμου [για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το ΤΑΙΣΥΤ]. Θα υπολογίζεται κανονικά ΦΠΑ 23%.

Το αποτέλεσμα της δραστηριότητας (κέρδος ή ζημιά), θα προσδιορίζεται με λογιστικό τρόπο, μετά την αφαίρεση από τα έσοδα των αντιστοιχούντων σε αυτή εξόδων. Τα έσοδα και τα έξοδα θα παρακολουθούνται σε ιδιαίτερες στήλες του βιβλίου Εσόδων - Εξόδων.

Επισημαίνεται, για αποφυγή παρερμηνειών, ότι η δωρεάν διάθεση του περιοδικού, δεν συνιστά σε καμιά περίπτωση πράξη αυτοπαράδοσης (ως προς τον ΦΠΑ) και συνεπώς παρέλκει η έκδοση του ειδικού αυτού στοιχείου. Δεν θεωρείται δηλαδή ότι η δωρεάν αυτή διάθεση γίνεται για σκοπούς ξένους προς την επιχείρηση, αφού ο πρωτογενής χαρακτήρας της πράξης συνίσταται στον πορισμό εσόδου από την διαφημιστική καταχώριση και την συνακόλουθη έκδοση ΤΠΥ.

7.6.2011

Παρακαλώ περιμένετε...

loading
 
Ερώτηση Ασφαλείας: Επιλέξτε μία σημαντική για εσάς ημερομηνία

Σημειώστε την ημερομηνία που θα επιλέξετε, σε περίπτωση που σας ζητηθεί στο μέλλον από το σύστημα για λόγους ασφαλείας.

Επιβεβαιώστε τον λογαριασμό σας

Παρακαλώ συμπληρώστε την σημαντική για εσάς ημερομηνία που έχετε καταχωρίσει ως ερώτηση ασφαλείας.