Σεμινάρια rss feed

ΣΥΣΤΑΣΗ - ΛΥΣΗ & ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΑΕ - ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ Ν 4548/2018 (ΝΕΟ ΤΜΗΜΑ)

ΣΥΣΤΑΣΗ - ΛΥΣΗ & ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΑΕ - ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ Ν 4548/2018 (ΝΕΟ ΤΜΗΜΑ)

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019
Α. Γεωργαντάς Δικηγόρος, LL.M., Ε. Στυλιανού Δικηγόρος, LL.M.
ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019
P. Pothos Attorney-at-law, LL.M., Partner at Kyriakides Georgopoulos Law Firm, Λ. Πανέτσος Δικηγόρος, LL.M. (LSE), MSc (Oxon), Συνεργάτης της Δικηγορικής Εταιρίας «Κυριακίδης Γεωργόπουλος», Ε. Δημητροπούλου Δικηγόρος, LL.M., DEA, Εταίρος Δικηγορικής Εταιρίας «Κυριακίδης – Γεωργόπουλος»
CORPORATE FINANCE & LAW (ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ)

CORPORATE FINANCE & LAW (ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ)

Δευτέρα & Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2019
Ι. Λιναρίτης Διδάκτωρ Νομικής, Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο, Υποδιευθυντής Εταιρικών Σχεδιασμών και Μετασχηματισμών στη Διεύθυνση Νομικών Υπηρεσιών της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, Αθ. Κουλορίδας Δικηγόρος, Λέκτορας Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Κ. Ντζούφας Δικηγόρος, LL.M. Αστικού Δικαίου, Msc in Banking and Finance Law, νομικός σύμβουλος επιχειρήσεων και εταιριών, A. Στάμου Δικηγόρος, LLM, Επικεφαλής Μονάδας Κανονιστικής Συμμόρφωσης Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών
DATA PROTECTION OFFICER 16ο ΤΜΗΜΑ (3 έως 20 Δεκεμβρίου 2019)

DATA PROTECTION OFFICER 16ο ΤΜΗΜΑ (3 έως 20 Δεκεμβρίου 2019)

3 Δεκεμβρίου 2019
Δ. Ζωγραφόπουλος ΔΝ, Δικηγόρος, Ειδικός Επιστήμονας , Δ. Γεωργόπουλος Co-Founder - Managing Partner at Rethink Business Lab, Founding Member DPO Academy, N. Γεωργόπουλος MBA cyRM, Cyber Privacy Risks Advisor / Cromar, Coverholder at Lloyd’s, Founding Member DPO Academy, I. Γιαννακάκης Δικηγόρος, FIP, CIPM, CIPP/E, CIPP/US, CFE, Cert. GDPR P, K. Παπαδάτος Information Security Executive, MSC Infosec, CISSP-ISSMP, CISM, ISO27001 LA, ISO27005 RM, PMP, MBCI, Ν. Λουκάς MSc, PhD, C/DPO, PRINCE2/P, Founder STREAMLINE Training and Consulting, Founding Member DPO Academy
ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΕΡΔΩΝ ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ

ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΕΡΔΩΝ ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019
Γ. Τζίφας Ορκωτός Ελεγκτής Λογιστής, Εισηγητής, Συγγραφέας
ΔΙΚΑΙΟ ΙΚΕ ΚΑΙ ΕΠΕ: ΒΙΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ ΔΥΟ ΕΤΑΙΡΙΚΩΝ ΤΥΠΩΝ

ΔΙΚΑΙΟ ΙΚΕ ΚΑΙ ΕΠΕ: ΒΙΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ ΔΥΟ ΕΤΑΙΡΙΚΩΝ ΤΥΠΩΝ

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019
Α. Σπυρίδωνος Δ.Ν., LL.M. (L.S.E.), Δικηγόρος
ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΠΕΡΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ - ΝΕΑ ΟΡΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ - ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
ΕΙΔΙΚΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΥΝΝΟΜΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ
Περισσότερα

Eγγραφή Newsletter

Εισάγετε το email σας για να λαμβάνετε δωρεάν το εβδομαδιαίο newsletter του epixeirisi .gr

23 Δεκεμβρίου 2010

Φορολογία εταιρείας παραγωγής οικοδομικών υλικών

Επιχείρηση οικοδομικών υλικών πουλάει πέτρα που βγάζει με δικά της μηχανήματα από δικά της κτήματα χωρίς να έχει αγορές. Μήπως πρέπει να κόβει κάποιο ειδικό στοιχείο; Πως θα φορολογηθεί;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Η επιχείρηση του ερωτήματος ασκεί δραστηριότητα πρωτογενούς παραγωγής, δηλαδή παράγει προϊόντα μετά από εξόρυξη των πρώτων υλών οι οποίες δεν έχουν αξία αγοράς, δεδομένου ότι βρίσκονται στην κατοχή της δωρεάν. τσι το κόστος για την παραγωγή του τελικού προϊόντος, που είναι τα οικοδομικά υλικά, συντίθεται από τις δαπάνες που πραγματοποιούνται για την επεξεργασία της πρώτης ύλης (των πετρών) ώστε να έρθουν στην τελική μορφή του προϊόντος. Ως τέτοιες δαπάνες αναφέρουμε ενδεικτικά την μισθοδοσία και τις εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές του εργατοτεχνικού προσωπικού, τις αποσβέσεις των μηχανημάτων που χρησιμοποιούνται για την εξόρυξη και κατεργασία των υλικών, τα καύσιμα και λοιπές δαπάνες για την μεταφορά των υλικών στους χώρους αποθήκευσης, την ηλεκτρική ή άλλη ενέργεια που χρησιμοποιείται για την κατεργασία των υλικών κλπ.
Με τον ίδιο τρόπο θα προσδιοριστεί και η αξία των μενόντων στις αποθήκες ετοίμων προϊόντων, υλικών κλπ. αποθεμάτων κατά την απογραφή λήξης της χρήσης. Για την εξόρυξη, μεταφορά κλπ. των υλικών δεν απαιτείται ή έκδοση κάποιου στοιχείου αξίας, αλλά αρκεί να υπολογιστεί το κόστος λαμβανομένων υπόψη όλων των παραπάνω δαπανών. Επίσης η επιχείρηση δεν έχει την υποχρέωση έκδοσης δελτίου αποστολής για διακινήσεις των εν λόγω υλικών από τους χώρους περισυλλογής ή εξόρυξης στους χώρους επεξεργασίας (παρ. 1γ, του άρθρου 16, του ΚΒΣ). Η απαλλαγή αυτή ισχύει μόνο στις περιπτώσεις που τα αγαθά μεταφέρονται με φορτηγά ιδιωτικής χρήσης (ΦΙΧ).
Ο τρόπος φορολόγησης δεν διαφέρει από αυτόν που ισχύει για όλες τις μεταποιητικές επιχειρήσεις, δηλαδή θα πρέπει το κόστος των πωληθέντων προϊόντων, όπως και οι δαπάνες διοίκησης, διάθεσης κλπ. να αφαιρεθούν από τα ακαθάριστα έσοδα (πωλήσεις) της επιχείρησης ώστε να προκύψει το καθαρό εισόδημα. Το καθαρό εισόδημα θα προσαυξηθεί με τις τυχόν μη αναγνωριζόμενες προς έκπτωση δαπάνες (λογιστικές διαφορές) ώστε να προκύψει το τελικό φορολογητέο εισόδημα το οποίο θα φορολογηθεί αναλόγως της νομικής μορφής της επιχείρησης.
Αναλυτικότερες πληροφορίες για την διαδικασία της κοστολόγησης των επιχειρήσεων εξόρυξης – επεξεργασίας ορυκτών και λοιπών παρόμοιων υλικών μπορείτε να αντλήσετε από το άρθρο που δημοσιεύεται στο τεύχος Δεκεμβρίου 2010 του περιοδικού, σελ. 1315:  Ι. Κεχρά, Λειτουργία και κοστολόγηση επιχείρησης εξόρυξης .
23.12.2010

Παρακαλώ περιμένετε...

loading
 
Ερώτηση Ασφαλείας: Επιλέξτε μία σημαντική για εσάς ημερομηνία

Σημειώστε την ημερομηνία που θα επιλέξετε, σε περίπτωση που σας ζητηθεί στο μέλλον από το σύστημα για λόγους ασφαλείας.

Επιβεβαιώστε τον λογαριασμό σας

Παρακαλώ συμπληρώστε την σημαντική για εσάς ημερομηνία που έχετε καταχωρίσει ως ερώτηση ασφαλείας.