ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΜηνιαίο Περιοδικό

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ Μηνιαίο Περιοδικό
Ετήσια συνδρομή: 105€

Έντυπο και ψηφιακό

Δικαίωμα 1 ερώτησης το μήνα
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΥΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΕΣ

3 σεμινάρια στην προνομιακή τιμή των 95€

ή 2 σεμινάρια στην προνομιακή τιμή των 75€

Το περιοδικό ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ δίνει τη δυνατότητα απευθείας υποβολής ερωτημάτων, αφουγκραζόμενο τις ανάγκες των συνδρομητών του.

Οι συνδρομητές από 7.9.2017 μπορούν να τηλεφωνούν κάθε Πέμπτη, ώρες 12.00μμ -14.00μμ, στο 210 3678812, προκειμένουν να λάβουν απευθείας απάντηση από την επιστημονική ομάδα σε ερωτήματα που δεν χρήζουν ιδιαίτερης επεξεργασίας και μπορούν να απαντηθούν εύκολα. Η δυνατότητα της αποστολής ερωτημάτων μέσω της αντίστοιχης φόρμας παραμένει.

Σεμινάρια rss feed

ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΝΟΜΙΚΟΥΣ, 26 - 28 Μαρτίου 2018 (Νέο Τμήμα)

ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΝΟΜΙΚΟΥΣ, 26 - 28 Μαρτίου 2018 (Νέο Τμήμα)

Δευτέρα – Τρίτη - Τετάρτη 26 Μαρτίου 2018
Ιωάννης Καρδίζης Head of Reporting & Controlling, Deloitte Greece, Kωνσταντίνος Ρουμπής Δικηγόρος LL.M. International Taxation, Principal, Tax Services, Deloitte Greece
Ο ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΚΠολΔ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΕΔΕ ΜΕΤΑ ΤΟΝ Ν 4512/2018

Ο ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΚΠολΔ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΕΔΕ ΜΕΤΑ ΤΟΝ Ν 4512/2018

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018
Π. Ρεντούλης Δικηγόρος, ΔΝ, Γ. Ευσταθόπουλος Δικηγόρος Παρ΄ Αρείω Πάγω
ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΕΛΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΕΛΠ

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΕΛΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΕΛΠ

Σάββατο 31 Μαρτίου 2018
Π. Γιώτης Λογιστής, MBA, Εισηγητής σεμιναρίων
DATA PROTECTION OFFICER (DPO), 8o ΤΜΗΜΑ, 17 Απριλίου έως 17 Μαΐου 2018

DATA PROTECTION OFFICER (DPO), 8o ΤΜΗΜΑ, 17 Απριλίου έως 17 Μαΐου 2018

17 Απριλίου 2018
Δ. Γεωργόπουλος Co-Founder - Managing Partner at Rethink Business Lab, Founding Member DPO Academy, N. Γεωργόπουλος MBA cyRM, Cyber Privacy Risks Advisor / Cromar, Coverholder at Lloyd’s, Founding Member DPO Academy, I. Γιαννακάκης Δικηγόρος, FIP, CIPM, CIPP/E, CIPP/US, CFE, Cert. GDPR P, K. Παπαδάτος Information Security Executive, MSC Infosec, CISSP-ISSMP, CISM, ISO27001 LA, ISO27005 RM, PMP, MBCI
ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ 2018

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ 2018

Πέμπτη 19 Απριλίου 2018
Ιωάννης Τριανταφύλλου Φοροτεχνικός – Σύμβουλος Επιχειρήσεων
ΤΟ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

ΤΟ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

Δευτέρα 14 Μαϊου 2018
Π. Ραπανάκης Οικονομολόγος, Πτυχιούχος Α.Β.Σ.Π, Εργασιακός Σύμβουλος, Αρθρογράφος,
Συγγραφέας - Εισηγητής Σεμιναρίων
ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΠΕΡΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ - ΝΕΑ ΟΡΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ - ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ -    ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ Ν 3869/2010 ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ Ν 4336/2015 ΚΑΙ Ν 4346/2015
Περισσότερα

Eγγραφή Newsletter

Εισάγετε το email σας για να λαμβάνετε δωρεάν το εβδομαδιαίο newsletter του epixeirisi .gr

9 Απριλίου 2008

Απαλλαγή ΦΠΑ σε εργοθεραπευτές

Θέλω να υποβάλλω δύο ερωτήματα σχετικά με το επάγγελμα του εργοθεραπευτή. 1) Οι εργοθεραπευτές υπάγονται σε ΦΠΑ;. 2) Έστω ότι δυο εργοθεραπευτές ενοικιάζουν ένα διαμέρισμα, το οποίο χρησιμοποιούν ως επαγγελματική στέγη. Ο καθένας τους λειτουργεί μεμονωμένα ως ελεύθερος επαγγελματίας και χρησιμοποιεί ξεχωριστό δωμάτιο για την εργασία του. Η είσοδος για το διαμέρισμα είναι μια και μοναδική. Υπάρχει δυνατότητα συστέγασης ή προκύπτει κάποιο κώλυμα (π.χ. πρόσθετα βιβλία); Εάν συστεγαστούν τελικά, τα έξοδα μερίζονται στα βιβλία τους;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
 
Σύμφωνα με την ΠΟΛ 1334/23.12.1996, απαλλάσσονται από τον ΦΠΑ, οι πράξεις υπηρεσιών διάγνωσης (ιατρικές εξετάσεις, εργαστηριακές εξετάσεις) ή περίθαλψης (νοσηλεία, φυσιοθεραπεία, κινησιοθεραπεία, εργασιοθεραπεία, διαθερμίες, υπέρηχα, ηλεκτροθεραπεία κ.λπ.), που παρέχουν ελεύθεροι επαγγελματίες γιατροί, σε ασθενείς, ανεξαρτήτως αν η σχετική αμοιβή καταβάλλεται από τον ίδιο τον ασθενή ή από τον ασφαλιστικό του φορέα. Περαιτέρω, οι διαιτολόγοι, ομοιοπαθητικοί, βελονιστές, ποδοθεραπευτές κ.λπ. απαλλάσσονται από το ΦΠΑ, εφόσον είναι ιατροί.
 
Επιπλέον, με βάση την ΠΟΛ 1175/12.7.1994: «..απαλλάσσεται από το ΦΠΑ η κάθε μορφής εκπαίδευση, άσκηση και αγωγή που παρέχεται σε παιδιά με ειδικές ανάγκες όπως π.χ. δυσλεκτικά, σπαστικά, παραπληγικά, απροσάρμοστα, αυτιστικά κ.λπ.» Κατ’ επέκταση, λοιπόν, μπορούμε να θεωρήσουμε ότι η παροχή υπηρεσιών του επαγγέλματος του εργοθεραπευτή, που έχει ως αντικείμενο την παροχή αγωγής σε αναπήρους και άτομα με ειδικές ανάγκες, απαλλάσσεται από τον ΦΠΑ.
 
Ως προς το 2ο ερώτημα, με βάση τις διατάξεις της παρ. 8 του άρθρου 36 του ΠΔ 186/1992 (ΚΒΣ), δεν απαγορεύεται η συστέγαση επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών ή ελεύθερων επαγγελματιών. Συνεπώς, δύο εργοθεραπευτές μπορούν να έχουν ως επαγγελματική στέγη το ίδιο διαμέρισμα χωρίς να υπάρχει πρόβλημα στη θεώρηση των βιβλίων τους (άρθρο 19 του ΚΒΣ).
 
Κατά τη γνώμη μας, είναι δυνατόν τα γενικά έξοδα όπως το ενοίκιο, οι λογαριασμοί των ΔΕΚΟ, τα έξοδα τηλεφωνίας, θέρμανσης κ.λπ., να μερίζονται στα βιβλία Εσόδων – Εξόδων του κάθε ελεύθερου επαγγελματία, εφόσον πρόκειται για κοινές δαπάνες που σύμφωνα με το άρθρο 31 του Ν 2238/1994 (Φορολογία Εισοδήματος) αναγνωρίζονται φορολογικά. Ο επιμερισμός των ανωτέρω εξόδων μπορεί να γίνει με βάση το ποσοστό επί της συνολικής επιφάνειας του διαμερίσματος που χρησιμοποιείται ως επαγγελματική στέγη από τον κάθε εργοθεραπευτή.
 
9.4.2008

Παρακαλώ περιμένετε...

loading
 
Ερώτηση Ασφαλείας: Επιλέξτε μία σημαντική για εσάς ημερομηνία

Σημειώστε την ημερομηνία που θα επιλέξετε, σε περίπτωση που σας ζητηθεί στο μέλλον από το σύστημα για λόγους ασφαλείας.

Επιβεβαιώστε τον λογαριασμό σας

Παρακαλώ συμπληρώστε την σημαντική για εσάς ημερομηνία που έχετε καταχωρίσει ως ερώτηση ασφαλείας.