Σεμινάρια rss feed

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΚΑΙ ΕΞΩΕΤΑΙΡΙΚΕΣ ΜΕΤΟΧΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ (SHAREHOLDERS AGREEMENTS)

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΚΑΙ ΕΞΩΕΤΑΙΡΙΚΕΣ ΜΕΤΟΧΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ (SHAREHOLDERS AGREEMENTS)

Τρίτη & Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2020
Α. Σπυρίδωνος Δ.Ν., LL.M. (L.S.E.), Δικηγόρος
DATA PROTECTION OFFICER (DPO), 19ο ΤΜΗΜΑ (4 Δεκεμβρίου έως 21 Δεκεμβρίου 2020)

DATA PROTECTION OFFICER (DPO), 19ο ΤΜΗΜΑ (4 Δεκεμβρίου έως 21 Δεκεμβρίου 2020)

4 Δεκεμβρίου 2020
N. Γεωργόπουλος MBA cyRM, Cyber Privacy Risks Advisor / Cromar, Coverholder at Lloyd’s, Founding Member DPO Academy, I. Γιαννακάκης Δικηγόρος, FIP, CIPM, CIPP/E, CIPP/US, CFE, Cert. GDPR P, K. Παπαδάτος Information Security Executive, MSC Infosec, CISSP-ISSMP, CISM, ISO27001 LA, ISO27005 RM, PMP, MBCI, Δ. Γεωργόπουλος Co-Founder - Managing Partner at Rethink Business Lab, Founding Member DPO Academy, Δ. Ζωγραφόπουλος ΔΝ, Δικηγόρος, Ειδικός Επιστήμονας , Ν. Λουκάς MSc, PhD, C/DPO, PRINCE2/P, Founder STREAMLINE Training and Consulting, Founding Member DPO Academy
ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020
Π. Πόθος Δικηγόρος, LL.M., Εταίρος της Δικηγορικής Εταιρίας «Κυριακίδης Γεωργόπουλος», Λ. Πανέτσος Δικηγόρος, LL.M. (LSE), MSc (Oxon), Συνεργάτης της Δικηγορικής Εταιρίας «Κυριακίδης Γεωργόπουλος»
ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ ΕΥΘΥΝΗ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ

ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ ΕΥΘΥΝΗ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ

Πέμπττη & Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2020
Χ. Λιβιτσάνου Αν. Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Νομικής Υποστήριξης (ΔΝΥ) στην ΑΑΔΕ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ (DAWN RAID) ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ (DAWN RAID) ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020
Τζ. Πουρναρά Δικηγόρος, εταίρος στην Εταιρία ΠΛΑΤΗΣ – ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ (δικηγορική εταιρία συνδεδεμένη με την Ernst & Young)
Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ

Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ

Τρίτη – Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2021
Κ. Μποτόπουλος Διδάκτωρ Συνταγματικού Δικαίου, πρ. Πρόεδρος Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς
Η ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

Η ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

1 Αυγούστου 2022
Δ. Πάσσιου Δικηγόρος, Εταίρος της δικηγορικής εταιρίας «Saplegal - Α.Σ. Παπαδημητρίου & Συνεργάτες»
ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΠΕΡΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ - ΝΕΑ ΟΡΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ - ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
Περισσότερα

Eγγραφή Newsletter

Εισάγετε το email σας για να λαμβάνετε δωρεάν το εβδομαδιαίο newsletter του epixeirisi .gr

2 Αυγούστου 2007

Εταιρείες κινητής τηλεφωνίας

Επιχείρηση δραστηριοποιείται στο χώρο της κινητής τηλεφωνίας σαν εμπορικός συνεργάτης-μεταπωλητής (dealer) με τον εξής τρόπο:
Α) Αγοράζει προς πώληση συσκευές κινητής τηλεφωνίας με την ανάλογη χρέωση, και
Β) Παραδίνει δωρεάν ή σε μειωμένες τιμές μεγάλο μέρος των συσκευών κινητής τηλεφωνίας σε νέους συνδρομητές με βάση τη σύμβαση συνδρομής ή αναβάθμισης που θα επιλέξουν εκείνοι.
Η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, με βάση τις συνδρομές που υπογράφονται μέσω της εμπορικής τους συνεργασίας καταβάλλει στην επιχείρηση ποσό BONUS το οποίο υπερκαλύπτει οπωσδήποτε την αξία των συσκευών κινητής τηλεφωνίας που διατέθηκαν δωρεάν. Για το ποσό αυτό εκδίδεται ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ.
Επιπλέον η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας ή ο ανάλογος συνεργάτης, καταβάλλει ποσό σχετικά με τις υπηρεσίες της εν λόγω επιχείρησης, η οποία εκδίδει ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ γι’ αυτή την αμοιβή.

Τέλος η παραπάνω εταιρεία καταβάλλει ποσό ίσο με τις δαπάνες που διενεργήθηκαν στα πλαίσια της διακόσμησης ή διαφήμισης του καταστήματος της επιχείρησης με σκοπό την προώθηση του σκοπού της εταιρείας (εγγραφή νέων συνδρομητών κ.λπ.). Για το ποσό αυτό εκδίδεται ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΏΝ.
Ερώτηση 1η: Η αγορά τηλεφωνικών συσκευών θεωρείται εμπόρευμα ή δαπάνη για την επιχείρηση, δεδομένου ότι αυτές δίνονται δωρεάν ή με μειωμένη τιμή και γι’ αυτό εκδίδεται ΤΠΥ σαν BONUS. Υπόψιν ότι κατά την αγορά των παραπάνω συσκευών δεν γνωρίζουμε εκ των προτέρων αν θα πωληθούν στην εμπορική τους αξία χωρίς σύναψη σύμβασης συνδρομής ή θα διατεθούν δωρεάν με ταυτόχρονη υπογραφή σύμβασης συνδρομής.

Ερώτηση 2η: Το ΤΠΥ που εκδίδεται για BONUS δηλαδή σαν αντιστάθμισμα της δωρεάν διάθεσης συσκευών θεωρείται παροχή υπηρεσιών ή όσον αφορά το ποσό της αξίας των δωρεάν διατεθέντων συσκευών κινητής τηλεφωνίας αποτελεί πώληση εμπορευμάτων και όσον αφορά το υπόλοιπο ποσό παροχή υπηρεσιών. Επισημαίνεται ότι οπωσδήποτε η αξία των δωρεάν τηλεφωνικών συσκευών είναι πολύ μεγαλύτερη από το 1/3 της αξίας του ΤΠΥ (BONUS). Το δεύτερο ΤΠΥ που αφορά τις υπηρεσίες σίγουρα αποτελεί παροχή υπηρεσιών.

Ερώτηση 3η: Ποιοι Μ.Σ.Κ.Κ. θα εφαρμοστούν για τις παραπάνω περιπτώσεις, δηλαδή: 1) Πώληση κινητών τηλεφώνων και ειδών κινητής τηλεφωνίας 2) ΤΠΥ (BONUS) 3) ΤΠΥ για προμήθεια από υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας 4) ΤΠΥ για δαπάνες της επιχείρησης στα πλαίσια της προβολής διαφήμισης και συγκεκριμένης διακόσμησης του καταστήματος της επιχείρησης, τα οποία καταβάλει η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας ισόποσα με τις αντίστοιχες δαπάνες.
Οι παραπάνω ερωτήσεις είναι απαραίτητο να απαντηθούν αφού ληφθεί υπόψη και η πρόθεση για αυτοπεραίωση κάθε χρήσης. Εάν όλα τα ΤΠΥ θεωρηθούν έσοδα από παροχή υπηρεσιών, τότε η παροχή υπηρεσιών θα είναι πολύ μεγαλύτερη από την εμπορία και ο Μ.Σ.Κ.Κ. αυξημένος, με αποτέλεσμα ο κλάδος της εμπορίας να παρουσιάζει ζημιές και ο κλάδος της παροχής υπηρεσιών τεράστια κέρδη.

Για όλα τα παραπάνω έχω υπόψη μου τις ΠΟΛ 1139/14.4.2000 και ΠΟΛ 1078/24.3.1999.
Απάντηση
1. Όταν οι συσκευές κινητής τηλεφωνίας πωλούνται σε μειωμένη αξία, θα πρέπει να εκδίδεται Απόδειξη Λιανικής Πώλησης (ΑΛΠ) προς ιδιώτες, ή Τιμολόγιο – Δελτίο Αποστολής προς επιτηδευματίες, με σαφή αναφορά στον αριθμό της σύμβασης συνδρομής που υπέγραψε ο πελάτης σας (συνδρομητής).
2. Στην περίπτωση που οι ως άνω συσκευές παραδίδονται στους πελάτες-συνδρομητές σας χωρίς χρέωση, θα πρέπει να εκδίδεται Δελτίο Αποστολής (ή κατά την γνώμη μας πάλι, ΑΛΠ ή Τ-ΔΑ, αλλά με συμβολική αξία 0,01 €) και βεβαίως με αναφορά στην σύμβαση που υφίσταται.
3. Για την αμοιβή σας, ως εμπορικού συνεργάτη, καλώς εκδίδεται Τ.Π.Υ.
Σχετικό είναι και το έγγραφο της Διεύθυνσης ΦΠΑ: 1108872/5483/1688 της 10.12.1996.
4. Η ΠΟΛ 1139/2000, στην οποία αναφέρεσθε, δεν ισχύει πλέον ως προς τον προσδιορισμό των καθαρών κερδών και του τρόπου φορολογίας των επιχειρήσεων εμπορίας κινητών τηλεφώνων, αλλά μόνο ως προς την παρ. 6, όπου ξεκαθαρίζεται ο μικτός χαρακτήρας αυτών των επιχειρήσεων, ήτοι, εμπορία αγαθών και παροχή υπηρεσιών (λόγω της προώθησης των προϊόντων της Εταιρίας Κ.Τ. στην αγορά)
Είναι απαραίτητο, όμως να διευκρινίσουμε ότι οι πωλήσεις των συσκευών δεν διενεργούνται για λογαριασμό τρίτου (δηλαδή της Εταιρίας Κ.Τ.), Επειδή στο ερώτημά σας αναφέρεται την φράση «αγοράζει προς πώληση», θεωρούμε ότι διενεργείται πωλήσεις για λογαριασμό τρίτου. (Για αυτή την περίπτωση βλέπε σχετικό έγγραφο 1002694 της 4.2.1997, για την απογραφή των εμ/των).
4. Μ.Σ.Κ.Κ. Απόφ. Ε 17418/85 (όπως ισχύει)
Κωδ. 2380 ………Συντ. 15%
Κωδ. 9242 ………Συντ. 40%

Παρακαλώ περιμένετε...

loading
 
Ερώτηση Ασφαλείας: Επιλέξτε μία σημαντική για εσάς ημερομηνία

Σημειώστε την ημερομηνία που θα επιλέξετε, σε περίπτωση που σας ζητηθεί στο μέλλον από το σύστημα για λόγους ασφαλείας.

Επιβεβαιώστε τον λογαριασμό σας

Παρακαλώ συμπληρώστε την σημαντική για εσάς ημερομηνία που έχετε καταχωρίσει ως ερώτηση ασφαλείας.