28 Μαρτίου 2017

Ασφάλιση σε επισιτιστικό κατάστημα

Σερβιτόροι και βοηθοί σερβιτόροι σε επισιτιστικό κατάστημα μπορούν να υπογράψουν σύμβαση που να προβλέπει αμοιβή με μηνιαίο μισθό (όχι ποσοστά) και να ασφαλίζονται σύμφωνα με τον συμβατικό μισθό;

Απάντηση:

Οι σερβιτόροι των επισιτιστικών καταστημάτων αμείβονται υποχρεωτικώς με βάση το  φιλοδώρημα - ποσοστά (βλέπε: άρθρο 54 του Ν 2224/1994).  Σύμφωνα με τις συλλογικές συμβάσεις των επισιτιστικών καταστημάτων (ΔΑ 36/2010, είναι η τελευταία, η οποία ωστόσο δεν ισχύει πλέον αφού καταγγέλθηκε στις 14/5/2012), οι σερβιτόροι των επισιτιστικών καταστημάτων γενικώς, ελάμβαναν εκτός από την αμοιβή τους σε φιλοδώρημα (δηλαδή, ποσοστά) και τον συμβολικό μισθό που καθόριζαν οι σχετικές συλλογικές συμβάσεις.

Ήδη, (από Φεβρουάριο 2016) οι σερβιτόροι των επισιτιστικών καταστημάτων γενικώς, αμείβονται υποχρεωτικά μόνον με ποσοστά  (φιλοδώρημα). Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, κατά την οποία εφαρμόζεται άλλος τρόπος αμοιβής (μισθός ή ημερομίσθιο κ.λπ.), θα πρέπει να γίνεται πάντα σύγκριση του άλλου αυτού τρόπου, με το ποσό που θα ελάμβανε ο εργαζόμενος - σερβιτόρος βάσει του νόμου, από τα φιλοδωρήματα (ποσοστά). Πάντως, το ποσό της αμοιβής που λαμβάνει τελικά ο σερβιτόρος, με οποιονδήποτε τρόπο, δεν επιτρέπεται να είναι μικρότερο από τα νομοθετημένα κατώτατα όρια του Ν 4093/2012.

Συνεπώς, ο τρόπος αμοιβής βάσει φιλοδωρήματος (ποσοστά)  είναι μεν υπο-χρεωτικός, αλλά σε περίπτωση που με ατομική σύμβαση συμφωνείται άλλος τρόπος αμοιβής, θα πρέπει πάντα να συγκρίνεται ο τρόπος αυτός, με το ποσό που θα ελάμβανε ο σερβιτόρος σύμφωνα με τον νόμο από τα φιλοδωρήματα (ποσοστά). Ακολούθως, το ποσό αυτό δεν επιτρέπεται να είναι μικρότερο από τα όρια αποδοχών που έχουν νομοθετηθεί (Ν 4093/2012). Σε κάθε περίπτωση, τελικό λόγο θα έχει ο έλεγχος που θα γίνει από τα αρμόδια όργανα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (πλέον: ΕΦΚΑ).

Σημειώνεται πάντως, ότι για τις ανάγκες ασφάλισης, ανεξαρτήτως του τρόπου αμοιβής τους, οι σερβιτόροι κατατάσσονται σε ασφαλιστικές κλάσεις, όπως ισχύει και για άλλες κατηγορίες  μισθωτών που αμείβονται με κυμαινόμενες αποδοχές (βλέπε τελευταία κατάταξη: Εγκύκλιος 10/2013, Απόφαση ΔΣ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ).

Παρακαλώ περιμένετε...

loading
 
Ερώτηση Ασφαλείας: Επιλέξτε μία σημαντική για εσάς ημερομηνία

Σημειώστε την ημερομηνία που θα επιλέξετε, σε περίπτωση που σας ζητηθεί στο μέλλον από το σύστημα για λόγους ασφαλείας.

Επιβεβαιώστε τον λογαριασμό σας

Παρακαλώ συμπληρώστε την σημαντική για εσάς ημερομηνία που έχετε καταχωρίσει ως ερώτηση ασφαλείας.