ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΜηνιαίο Περιοδικό

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ Μηνιαίο Περιοδικό
Ετήσια συνδρομή: 105€

Έντυπο και ψηφιακό

Δικαίωμα 1 ερώτησης το μήνα
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΥΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΕΣ

3 σεμινάρια στην προνομιακή τιμή των 95€

ή 2 σεμινάρια στην προνομιακή τιμή των 75€

Το περιοδικό ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ δίνει τη δυνατότητα απευθείας υποβολής ερωτημάτων, αφουγκραζόμενο τις ανάγκες των συνδρομητών του.

Οι συνδρομητές από 7.9.2017 μπορούν να τηλεφωνούν κάθε Πέμπτη, ώρες 12.00μμ -14.00μμ, στο 210 3678812, προκειμένουν να λάβουν απευθείας απάντηση από την επιστημονική ομάδα σε ερωτήματα που δεν χρήζουν ιδιαίτερης επεξεργασίας και μπορούν να απαντηθούν εύκολα. Η δυνατότητα της αποστολής ερωτημάτων μέσω της αντίστοιχης φόρμας παραμένει.

Σεμινάρια rss feed

CORPORATE FINANCE & LAW, 29 Νοεμβρίου - 20 Δεκεμβρίου 2017

CORPORATE FINANCE & LAW, 29 Νοεμβρίου - 20 Δεκεμβρίου 2017

Δευτέρα & Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017
Σπ. Ανδρίτσος Δικηγόρος, ΜΔ, LLM, Υπ. ΔΝ , Σ. Κυρίτσης Senior Manager, Χρηματοοικονομικές Υπηρεσίες Crowe SOL, Ι. Λιναρίτης Δικηγόρος, ΔΝ, MBA (International Banking & Finance), Α. Μίρκος Δικηγόρος, ΔΝ, συνεργάτης Δικ. εταιρείας «Μπερνίτσας» , Π. Σταϊκούρας Αναπλ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιώς, Δικηγόρος, A. Στάμου Δικηγόρος, LLM, Επικεφαλής Μονάδας Κανονιστικής Συμμόρφωσης Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών , Β. Τουντόπουλος Καθηγητής Παν/μίου Αιγαίου, Δικηγόρος , Γ. Ψαρουδάκης Επίκ. Καθηγητής Νομικής Σχολής ΑΠΘ
ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΑΜΕΙΑΚΩΝ ΡΟΩΝ (CASH FLOW STATEMENTS)

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΑΜΕΙΑΚΩΝ ΡΟΩΝ (CASH FLOW STATEMENTS)

2 Δεκεμβρίου 2017
Γ. Τζίφας Ορκωτός Ελεγκτής Λογιστής στην OLYMPIA AUDITORS AE
ΕΞΩΕΤΑΙΡΙΚΕΣ ΜΕΤΟΧΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ (SHAREHOLDERS AGREEMENTS)

ΕΞΩΕΤΑΙΡΙΚΕΣ ΜΕΤΟΧΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ (SHAREHOLDERS AGREEMENTS)

21 Δεκεμβρίου 2017
Α. Σπυρίδωνος Δ.Ν., LL.M. (L.S.E.), Συνεργάτης ΠΜΣ ΛΕΕΔΟ Πα.Πει., Δικηγόρος
ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΠΕΡΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ - ΝΕΑ ΟΡΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ - ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ -    ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ Ν 3869/2010 ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ Ν 4336/2015 ΚΑΙ Ν 4346/2015
ΕΙΔΙΚΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΥΝΝΟΜΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ
ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΕΠΙΒΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΚΥΡΩΣΕΩΝ - ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ
ΚΤΙΣΤΕ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΣΑΣ ΠΡΟΦΙΛ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ LINKED IN
Περισσότερα

Eγγραφή Newsletter

Εισάγετε το email σας για να λαμβάνετε δωρεάν το εβδομαδιαίο newsletter του epixeirisi .gr

14 Νοεμβρίου 2016

Λογιστική εγγραφή εξόφλησης ασφαλιστηρίου συμβολαίου στον ασφαλιστικό πράκτορα

  1. Ποια λογιστική εγγραφή διενεργείται σε διπλογραφικά  βιβλία, όπου το ασφαλιστήριο συμβόλαιο για μηχανήματα έργου (πχ Κλαρκ), δεν πληρώνεται στην ίδια ασφαλιστική εταιρεία αλλά στον ασφαλιστικό πράκτορα που συνεργάζεται με αυτήν; Με ποια εγγραφή κλείνουμε αυτά τα υπόλοιπα;
  2. Ποια λογιστική εγγραφή διενεργείται αντίστοιχα, σε εταιρεία ταχυδρομικών υπηρεσιών, όπου το τιμολόγιο που εκδίδεται, μας ζητούν να  πληρωθεί με κατάθεση σε προσωπικό λογαριασμό του αντιπροσώπου της περιοχής μας; Σημειώνεται ότι υπάρχει συμφωνητικό εταιρείας και αντιπροσώπου.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Στην περίπτωση των ασφαλιστηρίων συμβολαίων, ο συμβαλλόμενος με την επιχείρηση είναι η ασφαλιστική εταιρεία και όχι ο ασφαλιστικός πράκτορας ο οποίος λειτουργεί ως εκπρόσωπός της στη συναλλαγή. Ο ασφαλιστικός πράκτορας συμβάλλεται με την ασφαλιστική εταιρεία, αφού από αυτήν αμείβεται για τις υπηρεσίες που προσφέρει. Κατά συνέπεια η πληρωμή που πραγματοποιεί η επιχείρηση αφορά την ασφαλιστική εταιρεία και θα πρέπει να φέρεται σε χρέωση του λογαριασμού της αφού στην περίπτωση αυτή ο ασφαλιστικός πράκτορας ενεργεί ως εκπρόσωπός της και όχι ίδια συναλλασσόμενος.

Ίδια είναι και η περίπτωση 2, δεδομένου ότι και σε αυτήν ο αντιπρόσωπος δρα ως εκπρόσωπος του συμβαλλομένου, που είναι η ταχυδρομική εταιρεία.

Εννοείται ότι και στις δύο περιπτώσεις τα έγγραφα που μπορούν να αποδείξουν ότι τα πρόσωπα που εισπράττουν το τίμημα δρουν κατόπιν εντολής ή βάσει συμφωνίας που έχουν με τον άλλο συμβαλλόμενο, πρέπει να διαφυλάσσονται ως μέρος του λογιστικού αρχείου της επιχείρησης.

Σε κάθε περίπτωση, αν αντί να χρεώσετε στην εγγραφή σας την ασφαλιστική εταιρεία, όταν καταβάλλετε (με μεταφορά σε τραπεζικό λογαριασμό) το ποσό της αξίας του ασφαλιστηρίου συμβολαίου, διενεργήσετε χρέωση σχετικού λογαριασμού λογιστικής του ασφαλιστικού σας πράκτορα (στον 33), θα πρέπει να προσέξετε να μην ενημερωθεί η εμπορική διαχείριση του λογιστικού σας προγράμματος με άνοιγμα καρτέλας του πράκτορα, για να μην προκληθεί πρόβλημα με τη ΜΥΦ, δεδομένου ότι όπως ήδη σημειώσαμε συμβαλλόμενος είναι η ασφαλιστική εταιρεία. Στην περίπτωση αυτή, η κίνηση με τον ασφαλιστικό πράκτορα είναι ενδιάμεση και έχει καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα, με άνοιγμα και κλείσιμο λογαριασμού, μετά την ενημέρωσή σας ότι τα χρήματα ελήφθησαν από την ασφαλιστική εταιρεία. Κατά κανόνα αυτό συμβαίνει όταν παραλάβουμε το οριστικό συμβόλαιο, οπότε θα κλείσετε (με πίστωση) τον λογαριασμό λογιστικής του πράκτορα και χρέωση του λογαριασμού της ασφαλιστικής εταιρείας (50), ο οποίος είχε πιστωθεί κατά την εγγραφή λογιστικοποίησης του εξόδου.

Συνεπώς, όταν καταθέτουμε τα χρήματα χρεώνουμε είτε τον 33 (πράκτορας), είτε τον 50 (ασφαλιστική εταιρεία), με πίστωση χρηματικών διαθεσίμων.

Όταν παραλάβουμε το συμβόλαιο, το οποίο λειτουργεί όπως το τιμολόγιο, κλείνουμε τους λογαριασμούς (33 ή 50) με χρέωση του εξόδου, λαμβάνοντας υπόψη όσα εκθέσαμε ανωτέρω.

Παρακαλώ περιμένετε...

loading
 
Ερώτηση Ασφαλείας: Επιλέξτε μία σημαντική για εσάς ημερομηνία

Σημειώστε την ημερομηνία που θα επιλέξετε, σε περίπτωση που σας ζητηθεί στο μέλλον από το σύστημα για λόγους ασφαλείας.

Επιβεβαιώστε τον λογαριασμό σας

Παρακαλώ συμπληρώστε την σημαντική για εσάς ημερομηνία που έχετε καταχωρίσει ως ερώτηση ασφαλείας.