1 Ιουλίου 2014

Πώληση αγαθών μέσω διαδικτύου

Θα ήθελα μια ανάλυση σχετικά με τον λογιστικό όπως και φορολογικό χειρισμό ατομικής επιχείρησης που εμπορεύεται είδη ρουχισμού μέσω διαδικτύου. Ευχαριστώ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γενικά, η εμπορία αγαθών μέσω διαδικτύου προβλέπεται από τον πίνακα των ισχύοντων ΚΑΔ. Ωστόσο, κατά την υποβολή της δήλωσης έναρξης εργασιών της επιχείρησης στην αρμόδια ΔΟΥ της έδρας και εφόσον ως έδρα τίθεται η κατοικία του επιχειρηματία, ο έλεγχος δύναται να ζητήσει την προσκόμιση υπεύθυνης δήλωσης ότι η διανομή και η αποθήκευση των εμπορευόμενων ειδών θα γίνεται σε εγκαταστάσεις τρίτων (λ.χ. των προμηθευτών). Διαφορετικά, θα πρέπει να δηλωθεί έστω κάποια λοιπή εγκατάσταση (έστω αποθήκη) για την εναπόθεση και αποστολή των αποθεμάτων. Δεν δέχεται δηλαδή ως πραγματικό γεγονός ότι η αποθήκευση και παραλαβή των εμπορευόμενων αγαθών μπορεί να γίνεται στην οικία του επιχειρηματία.
Περαιτέρω, σε περίπτωση λιανικών πωλήσεων τονίζεται ότι η χρήση ταμειακής μηχανής ή μηχανισμού είναι υποχρεωτική, καθώς οι οικείες διατάξεις του Ν 1806/1988 εξακολουθούν να ισχύουν.

Κατά τα λοιπά, η συγκεκριμένη επιχείρηση έχει τις ίδιες φορολογικές και λογιστικές υποχρεώσεις που έχουν και οι λοιπές επιχειρήσεις πώλησης ειδών ρουχισμού από εμπορικό κατάστημα.

Παρακαλώ περιμένετε...

loading
 
Ερώτηση Ασφαλείας: Επιλέξτε μία σημαντική για εσάς ημερομηνία

Σημειώστε την ημερομηνία που θα επιλέξετε, σε περίπτωση που σας ζητηθεί στο μέλλον από το σύστημα για λόγους ασφαλείας.

Επιβεβαιώστε τον λογαριασμό σας

Παρακαλώ συμπληρώστε την σημαντική για εσάς ημερομηνία που έχετε καταχωρίσει ως ερώτηση ασφαλείας.